Recept på Cupcakes jag gjorde...
BANANA CHOCOLATE MUFFINS
Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 20 min
Färdigt på: 35 min
Ingredienser:
150 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st citron, skalet
3 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
2 dl gräddfil
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 st bananer
200 g mörk kvalitetschoklad 70%
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Skiva bananerna och hacka chokladen grovt.
4. Varva banan och hackad choklad med smeten i muffinsformar, spara några bitar choklad att lägga på toppen av varje muffins.
5. Fyll formarna till 2/3 och toppa med en chokladbit.
6. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.
7. Vill man göra tigermuffins så varvar man bara chokladsmet med vanlig naturell smet i formarna.
Receptet är beräknat för 8 stycken stora eller 12 stycken små muffins.
När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.
CHOCOLATE FROSTING
Förberedelsetid: 10 min
Färdigt på: 10 min
Ingredienser
100 g Philadelphiaost
60 g mjukt smör
300 g (1pkt) florsocker med chokladsmak
0.5 st citron, saften
Gör så här
1. Vispa smör, chokladflorsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
2. Vispa i Philadelphiaosten.
3. Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.MUFFINS OCH CUPCAKES GRUNDRECEPT
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 10 min
Färdigt på: 20 min
Ingredienser:
Grundrecept:
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Jag använde blåbär i mina men du kan ju använda vilka bär eller fyllning som du vill och känner för, jag bakade även denna gången utan muffinsplåt, använde en större och lite mer stabil pappersform som finns att köpa lite varstans. Gick bra med det likaså.
Gör så här:
1. Grundrecept:
2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
7. Fyll med valfri fyllning.
8. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
9. Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!
CREAM CHEESE FROSTING
Förberedelsetid: 10 min
Färdigt på: 10 min
Ingredienser
100 g Philadelphiaost
60 g mjukt smör
300 g (1pkt) florsocker
0.5 st citron, saften
Gör så här
1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
2. Vispa i Philadelphiaosten.
3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
4. Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.